Ердоган откри лунапарк в Турция, 3 пъти по-голям от Magic Kingdom на Disney (видео)
Ердоган откри лунапарк в Турция, 3 пъти по-голям от Magic Kingdom на Disney (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

Анкара. Турският президент Тайип Ердоган преряза лентата на лунапарк в Анкара, който ще е три пъти по-голям от  Magic Kingdom на Disney. Той ще носи името Wonderland Eurasia и вече е част от списъка на любителите на адреналин от цял свят.

“Новият увеселителен парк, разположен на площ от 1.3 милиона квадратни метра, “не е просто символ на гордост за Анкара, но и за цяла Турция, сподели Ердоган.

Лунапаркът се състои от 26 главни атракции, включително 14 влакчета, както и от 2 117 по-малки забавления, според Ройтерс. Паркът разполага с няколко сцени за концерти, Digital Dark Ride – 75-метрова кула, джунгла с динозаври, разположена на 20 000 квадратни метра, която включва 70-метров аниматронен Тирекс, и други.

Wonderland Eurasia е и дом на втория по големина фонтан в света, достигащ височина от 120 метра. Изграждането на парка, струващ 256 млн. долара, отнема над пет години. Начало на проекта е сложено преди почти шест години, като той е завършен едва през 2018 г.

Според Ердоган новият парк ще носи приходи от 50 млн. лири годишно (около 9 млн. долара), а изпълнителният директор на парка Джем Узан смята, че през първата година той ще привлече 5 милиона посетители.

Подобни увеселителни паркове се радват на все по-голямо внимание. Най-големият закрит тематичен парк в света се намира в Дубай, а най-големият подводен тематичен парк е разположен в Бахрейн.

https://www.instagram.com/p/BvSLgAZgo17/

Сподели публикацията