Slide
Slide

Русе. Русенци искат речен круиз до Виена, съобщиха за Bgtourism.bg от варненската компания MyTours, която през април и май ще организира два круиза по река Дунав от украинския град Измаил до Белград. Седемдневното пътуване „Тих бял Дунав“ е планирано да започне на 23 април и ще се извърши кораб Волга. Първата българска спирка е Силистра, следват пристанищата в Русе, Никопол, Видин.

От всяка дестинация ще може да се качват пътници. През това време туристите, които са се качили на корабчето от предишните пристанища, ще имат възможност в рамките на 3 часа да разгледат всеки град.

Пристигането в Белград се очаква да бъде вечерта, а до 18 часа на следващия ден туристите ще могат да имат свободна програма или да изберат разходка с екскурзовод. Изхранването на кораба ще бъде ол инклузив – закуска, обяд и вечеря, както и с междинни леки закуски и напитки.

Цената между Русе-Белград-Русе излиза близо 800 евро. Ранните записвания са до 10 март. Децата до 2 години пътуват безплатно, а до 12-годишна възраст получават 50% отстъпка. В ход са вече резервациите за предстоящите пътувания, които съвпадат с Великденските празници и българските туристи могат да си подарят една оригинална и интересна 7-дневна екскурзия.

Маршрутът и подробности за круиза „Тих бял Дунав“ може да получите ТУК

„Три български туроператора сериозно поставиха въпроса за речен круиз от Русе до Виена и ние започваме да работим по организацията на подобно пътуване, за да удовлетворим желанието на русенци и на много български граждани. Надяваме се обстановката н Украйна да не ескалира и да може да проведем планираните два речни круиза по река Дунав“, заяви Ангел Ангелов.

Сподели публикацията