Елена Балтаджиева - кмет на Каварна. "Много голяма част от протестиращите сме нейни гласоподаватели и искаме да потърсим сметка за несвършената работа, чувстваме се излъгани", заяви Деян Дуков
Slide
Slide

Каварна. Този петък – 25 февруари, жители на Каварна излизат на общоградски мирен протест с искане оставката на кмета Елена Балтаджиева. Протестът ще започне в 16 часа пред община Каварна и е с призив „Да спрем разрухата в Каварна!!!“.

„Проблемите в общината не са един или два. Протестът е общоградски, а не браншови. Един от казусите е, че има напрежение в туристическия бранш, липсва всякаква комуникация с администрацията, но протестът се роди от недоволството на много граждани на Каварна, които също имат своите проблеми, като започнем с нередовното водоподаване, рушащата се инфраструктура, бездомни животни, сметосъбиране. Казусите са много и ежедневно излизат нови и нови. Няма никакви действия по решаването им.  Решението за нас е протест” – заяви пред „Добрич онлайн“ Деан Дуков, който е един от организаторите на протестните действия и собственик на ресторант в крайморския град.

Министърът на туризма ще открие 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“

Той допълни, че на протеста ще бъде поискана оставката на кмета Елена Балтаджиева.  „В момента кметът е избран от нас, много голяма част от протестиращите сме нейни гласоподаватели и искаме да потърсим сметка за несвършената работа, чувстваме се излъгани” – категоричен е той.

В отговор на упреците за липса на комуникация с туристическия бизнес, на страницата на Община Каварна на 21 февруари е публикувана покана към местния туристически бизнес, където ще вземе участие в две международни туристически изложения, съобщи actualno.com. Едното е в България – „Ваканция & СПА Експо“, което се провежда в град София, а другото е Международната туристическа борса TTR в Букурещ, която е най-голямата в Румъния, където туристическият бранш може да се представи от 24 до 27 февруари.

Любопитното в случая е, че информацията за участие и набиране на документи е предоставена по-малко от 24 часа преди крайния срок. Съответно, стои въпросът кой би могъл да събере, подготви и разпечата своите рекламни брошури, плакати, презентации и дори видеа относно туристическите дестинации и услуги в толкова кратък срок?

Организаторите призовават всички недоволни жители от управлението на общината да се присъединят към протеста.

Сподели публикацията