Изложението в Белград, архив 2022/ снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София. България ще участва в три туристически изложения в чужбина тази седмица. Министерство на туризма организира участието на страната ни на международното туристическо изложение f.re.e – Мюнхен, Германия, което ще се проведе в периода 22-26 февруари 2023 г. Информационният щанд ще е на площ от 30 кв. м., като на него ще се представят и Община Варна, Одисея Ин Спортно – туристическа агенция ООД, Съни Травел Клуб ЕООД, Родопи Екстрийм Адвенчър ЕООД. Международното туристическо изложение f.re.e, което ежегодно се провежда в Мюнхен през втората половина на месец февруари, е едно от силните регионални изложения, които по своя характер са международни, но привличат публика от съответната област в Германия, в която се провеждат. Изложението е представително за южна Германия и привлича вниманието на публиката от Провинции Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг, както и от района на Залцбург (Австрия).

Емералд Травел предизвика фурор с най-забележителната презентация на Ваканция и СПА Експо

Министерство на туризма ще вземе участие на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ в сръбската столица Белград в периода 23-26.02.2023 г. с информационен щанд от 100 кв. м. На борсата като съизложители на българския щанд ще участват 7 туристически фирми, браншови организации и общински администрации: Царевград Търнов ЕООД, Юпасс ООД, Община Банско, Стройтранс 2011 ЕООД, Ню Сън Травел ООД, Солвекс ЕООД и Ландис ООД.

International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ е определен като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа, свързано с туристическата индустрия, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша и през 2023 година ще се проведе за 44-ти път. Борсата дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

Национални и регионални туристически организации от цял свят, хотели, туроператори, туристически агенции, авиолинии, круизи, доставчици на хотелиерско оборудване, представители на медии и блогъри в индустрията традиционно вземат участие на международното туристическо изложение.

Страната ни е популярна сред сръбските граждани като дестинация, предлагаща предимно почивки на море, но има изключителен потенциал за увеличаване броя на пътуванията от Сърбия и за зимни пътувания, културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес и други специализирани форми на туризъм.

Основното търсене на пазар Сърбия  е към морски и зимен туризъм, като други, търсени продукти с потенциал за развитие са балнео и СПА, културни обиколки и city breaks.

Поради значимостта на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/ за българския туристически пазар, страната ни присъства традиционно с информационен щанд. Представянето ни на това международно туристическо изложение спомага за популяризирането на новостите в българското туристическо предлагане и за укрепване позициите на България като туристическа дестинация на пазар Сърбия.

Първи поглед към колекцията круизи с луксозни яхти на Emerald Cruises за 2023 и 2024 г.

Министерство на туризма съобщава за Bgtourism.bg, че организира и националното представяне на България с информационен щанд на международното туристическо изложение TTR в гр. Букурещ, Румъния, което ще се проведе от 23 до 26 февруари 2023 г. Изложението представя най-новите и интересни туристически предложения от страната и чужбина. В отговор на изключителния интерес от страна на туристическия бранш в България, българският щанд, организиран от Министерство на туризма,  през 2023 г. за пролетното издание на изложението е увеличен на внушителните 250 кв. м. (за сравнение през 2022 г. същият е бил 150 кв. м).

снимкa Георги Митрев

TTR е най-значимото събитие в Румъния за туризъм, като през 2023 година ще се проведе за 47-ми път. То е отворено както за професионалисти, така и за масова публика. През 2022 г. изложението се проведе присъствено, като на пролетното издание на събитието съизложителите на българския щанд наброяваха 18 туристически фирми и общини.

Тази година участие на организирания от Министерство на туризма щанд са заявили 32 фирми и общини, сред които Луксури Дискаунтс ЕООД, Топола Скайс Мениджмънт ООД, Престиж Пропърти ЕООД, Община Каварна, Община Варна, Теди Кам ЕООД, Съни Травел Клуб ЕООД, Тера Тур Сервиз ЕООД, ВС Русалка АД, Стройтранс 2011 ЕООД, „Май Хоум 1“ ООД – хотел Астория, Клуб Магелан ООД, Царевград Търнов ЕООД, Бийч Ризорт ЕООД, Аватар Тур ООД, Бон тур – БГ ООД, Ню Сън Травел ООД, Хотелско мениджърска компания ЕООД, Юпасс ООД, Албена Тур ЕАД, С.Б. Роял Хотелс ЕООД, Община Силистра, Община Банско, Булимпекс АД, Музей „Дом на хумора и сатирата“, Регионален етнографски музей на открито „Етър“, Община Габрово, Община Габрово, Музей на архитектурно-исторически резерват „Боженци“, Аурора ЕАД, Би Ес Ей ООД, Одисея-ИН Спортно – туристическа агенция ООД, Мега-Т ЕООД.

Сподели публикацията