Slide
Slide

София. Застава ме изцяло зад заявената позиция, че мерки, насочени към ограничаване преминаването  на граници в действителност не допринасят за общественото здраве, но ще окажат отрицателно въздействие върху местните икономики и туристическите индустрии в частност. Това се казва в съвместна декларация на Европейския туристически и пътнически бизнес. Към апела се приъсединиха и от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, които са колективен член, единствен и пълноправен представител на България в ЕКТАА.

Апелът на водещите Европейски професионални организации от сектора на туризма и пътуванията е по повод предстоящо заседание на Съвета по общите въпроси на ЕС, където ще бъдат обсъждани готовността, способността за реагиране и устойчивостта на бъдещи кризи в контекста на КОВИД 19. Призовава се за координиране на Европейско ниво национални здравни политики и недопускане ново ограничаване свободата на движение в Европа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията