Slide
Slide

Шабла. 10 оригинални и креативни пейки, които са истинско произведение на изкуството, бяха поставени по Северното Черноморие. Пейките са изработвани в продължение на два месеца и са в различни форми – кораб, риба, вълни …

Новата придобивка допълва и придава художествена стойност на еко маршрутите в района на община Шабла, съобщиха от местния Зелен образователен център.

Живописно експонирани са осем художествени пластики-пейки по еко пътеката Тюленовски скални феномени и две на къмпинг „Космос“, с. Дуранкулак. Сред авторите има творци от Националната художествена академия. Пейките са предназначени за туристическо анимиране на туристически маршрути в района на община Шабла. Фирмата изпълнител на пейките е „ХЕДОН КОНСУЛТ“ ЕООД.

Храм на 183 години в Каварна се бори за „Изборът на българите“

На пейките туристите ще имат възможност да поседнат и да се насладят на красотата на Северното Черноморие.

„Пейките са част от дейностите, които изпълняваме в рамките на проект № ROBG-338 „Общи ресурси и инициативи, посветени на околната среда“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г.“, посочиха от Зеления център.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията