Slide
Slide
Лондон. Спа хотел във Франция е най-доброто място за почивка в Европа за 2020 година.
Това е Royal Champagne Hotel & Spa, който събра най-много точки в престижната класация „Top 30 Resorts in Europe: Readers’ Choice Award“ на списание Condé Nast Traveler, считано за библията на международните пътувания.
Списанието се издава от 1987 година.
Турският хотел Mandarin Oriental в Бодрум е най-високо оцененият от всички хотели и курорти на Балканите, заемайки престижната шеста позиция.
Шест луксозни гръцки хотели и курорти влизат в класацията, като това отрежда първото място на южната ни съседка по най-много места за почивка в ТОП 30.
Франция и Италия имат по пет курорта, а Ирландия има четири. Португалия и Кипър присъстват с по три, Турция – два и накрая Испания, която попада в класацията само с един – The Ritz-Carlton, Abama, но той е на трето място. Подреждането се прави ежегодно в списание Condé Nast Traveler.
Най-високо оцененият гръцки курорт е The Romanos, Luxury Collection Resort в Месиния – осми в класацията.
Той принадлежи към групата Constantakopoulos, която с хотела си The Westin Resort Costa Navarino, също в Месиния, присъства в ТОП 30, заемайки дванадесето място.

Гърция се откроява и в друга класация, публикувана в Condé Nast Traveler Condé Nast Traveler -„Top 10 Hotels in Europe: Reader’s Choice Awards 2020“. Хотел Archipelagos в Миконос е на четвърта позиция, следван от Istoria в Санторини и Katikies Sun Rocks, отново в Санторини, се класира на седма позиция .Condé Nast Traveler обяви списък с 20 най-добри хотели в Гърция и Турция, отново въз основа на предпочитанията на читателите. От тях 16 са в Гърция и само четири в Турция.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията