Slide
Slide

Ахелой. Военен боеприпас изплува в следобедните часове вчера на плажа между Поморие и Ахелой. Снимките от предмета с предположения за торпедо ведна се появиха в социалните мрежи и предизвикаха вълна с коментари, повечето от тях могат да бъдат съкрушителни за българския туризъм и надеждите му за добър летен сезон.

Очакваше се веднага военният министър, Българската армия или ВМС да излязат с официално съобщение, за да може лавината от публикации в българската и международна преса да нямат ефекта през последните часове, който да е равен на забита ракета на плажа ни.

Час днес, след една нощ и сутрин с коментари, адмирал Кирил Михайлов – командир на Военноморските сили на България, съобщи че това е празен стартови двигател на противовъздушна ракета.

Обектът е напълно безопасен, това е част от ракета, който е паднал в морето, поясни той пред БНР. Военните са реагирали на над 30 подобни случая, само един от тях, е бил с взривно вещество и е унищожен.

Военният боеприпас е бил забелязан от туристи на ивицата в района на хотел вчера. Летовниците са подали сигнал до телефон 112.

Снимки Инес Желева

На мястото е изпратен екип от военно-морска база Атия, който прибрал боеприпаса, за да бъде обезвреден. Това потвърдиха за БНР-Бургас от ОД на МВР.

Сподели публикацията