Ивайло Цанков

Пред Bgtourism.bg Ивайло Цанков – организатор на семейната и СПА тенис верига Weekend tour

– Г-н Цанков, как протичат тазгодишните издания от веригата Weekend tour?
– Вече сме в разгара на лятото и преполовихме турнирите за 2021 г. Започнахме амбициознно годината, като планирахме общо 17 събития. Турнирите се радват на интерес от хората, предпочели да прекарат активно почивката си с любимата си игра. В част от събитията има лек спад, но той е очакван предвид по-големия календар на уикенд тур. Това ни позволява да предоставяме по-добра организация в програмата на събитията ни, което носи и допълнителната им стойност.

Therma Village Open II – 3-6 септември

– В разгара на лятото сме, а веригата продължава с турнири на интересни дестинации, където участниците и придружаващите ги лица имат възможност не само да се забавляват с любимата си игра, но и да я съчетаят с ваканция с добър туристически продукт. Какво да очакваме от предстоящите издания в Риу Правец, Терма вилидж в Кранево, Грийн лайф в Каваци и Санта Марина в Созопол?
– Да, календарът е изпъстрен с различни дестинации, като през септември е нашият дълъг тур по българското Черноморие. Започваме с тенис маратон в Терма вилидж, където участниците ще имат минимум 6 гарантирани срещи в рамките на трите дни на събитието ( 3/6 септември). След 7-ми се отправяме за дълга почивка в Грийн Лайф, където досущ като Уимбълдън, играчите ще имат възможността да играят по една среща на ден в пълния си формат 2 от 3 сета на изкуствена трева, освен оспорвани тенис срещи за времето на събитието ще имаме и специален курс за малки и големи. Последното наше събитие за септември е една любима дестинация на нашите фенове, а именно Санта Марина, Созопол. Там играчите ще имат стандартния уикенд формат, като ще имат възможността да играят корт до корт с професионалистите, които ще бъдат по това време на съседните кортове.

Green Life Tennis Holiday – 7-12 септември

– Веригата се утвърди като семейна. Увеличава ли се интереса на семействата към турнирите спрямо предходни години и как протича престоя на едно семейство в Weekend tour?
– Да, с годините събитията се ориентираха към удобството на цялото семейство и не случайно подбираме внимателно нашите домакини, като едно от основните наши изисквания е да имат своята собствена забележителност или активност. Дали ще бъдат на море или в планина със страхотен СПА център, то нашите домакини има какво да предложат на всеки член от семейството. Определено интересът се засилва, като с всяко събитие идват нови и нови участници, което доведе до разширяването и на календара за да продължим да предоставяме качествен продукт, а не да гоним масовост.

Santa Marina Open II – 24-26 септември

– Тази година за първи път Weekend tour включва в програмата си и турнир на едно специално място, което е извън страната – в Rafa Nadal Tennis Centre на полустров Халкидики. Представете възможностите на домакините и турнира Sani Resort Open?
– И в предходни години сме организирали турнири извън страната, като за първи път планираме тази дестинация да бъде в едно приказно място в южната ни съседка Гърция, а именно – в 5-зведния Сани Резорт. Тази дестинация е неслучайно избрана от нас, освен с прекрасния 5-звезден комплекс за втора година кортовете са част от академията на Надал. И миналата година направихме опит да гостуваме там, но бяхме сюрпризирани с наложените рестрикции. Надяваме се до края на годината всичко да е отминало и да успеем да превърнем в реалност мечтата на част от любителите на играта да се докоснат до магията на Матадора. В комплекса има част от трофеите на Надал и всеки ще има възможността да се снима с купата му от Ролан Гарос или ракетата, с която е печелил турнири.

Sani Resort Open – Незабравимо тенис изживяване в академията на Рафаел Надал, 29-31 октомври

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA