София. Туристическите и търговски обекти да ползват отстъпка за авансово плащане от 10% до края на юни 2021 г. Това решение взе Управителният съвет на Музикаутор, като вместо до края на април, както предвижда тарифата на организацията, удължи отстъпката за музика в обектите с още два месеца.

Тази мярка бе предприета за подкрепа на бранша, който заедно с музикалната сцена в България, беше първият засегнат и понесе сериозни загуби вследствие на локдауна.

Информация за новото облекчение Музикаутор изпрати до браншовите организации в туризма. В писмото се посочва още, че авторските възнаграждения се дължат единствено за времето, в което обектите реално са отворени, а за периодите на ограничения се извършват преизчисления и възнагражденията се намаляват пропорционално.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!