Пилот лети над 20 години из небето, спипаха го, че… не може да пилотира
Пилот лети над 20 години из небето, спипаха го, че… не може да пилотира

Мъж от ЮАР бе уличен във фрапантна измама, след като бе установено, че документите му за пилотиране на самолет са фалшифицирани, а самият той никога преди това не е минавал през специални курсове за летене. Любопитното е, че това се случва след като мнимият пилот е изкарал на тази длъжност около… 24 години.

Уилям Шандлер работи в продължение на над две десетилетия в една от южноафриканските авиолинии, постъпвайки на работа през далечната 1994 г. Мнимият летец е бил заловен съвсем наскоро, докато е изпълнявал полет от Йоханесбург до Франкфурт, когато, прелитайки над Швейцария, самолетът неочаквано започнал да прави необичайни маневри, които смутили както пътниците, така и екипажа.

След като машината кацнала на летището в Германия, действията на Шандлер били сигнализирани на немските власти, пише novini.bg. Впоследствие било установено, че у него липсват всякакви документи за правоспособност да пилотира, а онези, които е предоставил пред работодателя си, били неистински.

За щастие никога не е бил докладван никакъв инцидент през цялото това време, през което мнимият летец е изпълнявал “служебните си задължения”, разказва за поразителната история “La Vanguardia”.

Очаква се срещу Уилям Шандлер да бъдат повдигнати обвинения.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE