Slide
Slide

Няма нищо подобно като докосването до нова дестинация, особено ако летите до някъде с невероятно живописна гледка при приближаване. Но кое летище предлага най-живописната гледка от всички тях? Според изданието от 2019 г. на годишното проучване на PrivateFly, ирландското летище Донегал е световен лидер, когато става дума за спиращи дъха писти за кацане.

Прекрасната крайбрежна ивица, наблюдавана при приближаването на регионалното летище в Карикфинн, излезе на челно място за втора поредна година в годишното проучване от базираната във Великобритания платформа за частни самолети. Летище Бара в Шотландия, който предлага зашеметяващи гледки към крайбрежието, просто пропусна първото мястото и зае второ място.
„Твърде често пътниците бързат през пътуването, за да стигнат до желаната от тях дестинация; тази анкета насърчава хората да спрат, да погледнат през прозореца на самолетите си и да се порадват на летенето“, казва Адам Туидел, главен изпълнителен директор на PrivateFly.
„Крайбрежните пейзажи на Донегал са наистина вдъхновяващи, дори когато слезете на земята. Просто няма друго като него и известността между международните пътници е ясна.“
Международното летище на Флорида в Орландо Мелбърн също е включено в топ 10, класирайки се на четвърто място с най-красив изглед към летището в света.
Първо, ще видите красивия Атлантически океан и след това ще преминете река Индийска и река Банан.
В списъка на 10-те най-големи световни живописни летища е включено и Лондонското летище в Лондон (девето място), което се отличава с фантастична гледка към река Темза и забележителности като часовниковата кула на Биг Бен.
Освен това, новозеландското летище „Куинстаун“ (седмо място) също е включено с гласоподавателите, които се удивяват на неговата картина с перфектни гледки за кацане.
Летище Juancho E Yrausquin, което има най-късата търговска писта в света, на холандския карибски остров Саба е пето в списъка, а кацането към италианското летище в Аоста (10-то място) спечели специални похвали благодарение на спектакъла на „Величествените планини в Европа“, които могат да се видят отгоре.
Екип от експерти по пътуване и авиационни фенове участваха в годишното проучване, което включваше 129 различни летища по света и получи над 7 000 гласа.

1. Летище Донегал, Ирландия
2. Летище Бара, Шотландия
3. Ница Cote d’Azur, Франция
4. Международно летище Орландо Мелбърн, Флорида
5. Международно летище Принцеса Юлиана, Св. Мартин
6. Летище Juancho E. Yrausquin, Саба, Холандски Карибски басейн
7. Летище Куинстаун, Нова Зеландия
8. Летище Били Бишъп Торонто Сити, Канада
9. Летище Лондон Сити, Великобритания
10. Летище Долината на Аоста, Италия

Източник: CNN Travel

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията