Slide
Slide

Рияд. 80 български и саудитски компании от секторите туризъм, земеделие, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и машиностроителна промишленост и информационни технологии взеха участие в българо-саудитски бизнес форум в Рияд. Той бе организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ по време на официалното посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия.

Изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ д-р Бойко Таков се срещна днес с г-н Мюниър Мохамад Насер бин саад, заместник-председател на Съвета на саудитските камари – най-голямата организация, представляваща бизнеса в Саудитска Арабия.

Двамата обсъдиха сътрудничеството между саудитските и българските компании и възможностите двете организации да дадат тласък за неговото развитие в бъдеще. В този смисъл е обсъдена и идеята за подготвяне на проект за меморандум за разбирателство между ИАНМСП и Съвета на Саудитските камари.

 

Сподели публикацията