Slide
Slide

Бурса. Продължава работата по инициативата за откриване на пряка въздушна линия от турския град Бурса до България. В тази връзка посланикът ни Ангел Чолаков, ръководителят на консулската канцелария в Бурса Веселин Божилов и търговският съветник към КК Бурса Любомир Любенов проведоха работни срещи с директора на летище Йенишехир в Бурса Бюлент Зерей и с изпълнителния директор на Turkish Airlines Билял Екши. Предстои изготвяне на анализ на рентабилността и предпроектно проучване от страна на авиокомпанията, съобщават от посолството ни в Турция.

В края на януари посланик Ангел Чолаков проведе срещи с кмета на Бурсенска голяма община г-н Алинур Акташ и с кмета на Община Османгази г-н Мустафа Дюндар.
По време на срещите, преминали в подчертано приятелски и конструктивен дух, участваха и ръководителят на консулската ни канцелария в Бурса Веселин Божилов и търговският съветник Любомир Любенов.
В хода на дискусиите са били обсъдени няколко конкретни инициативи, по които усилено се работи в момента, а именно откриване на самолетна линия между Бурса и България, организиране на българо-турски бизнес форум с цел представяне на инвестиционния климат и стимулиране на търговско-икономическото сътрудничество, както и среща-дискусия с участието на български и турски туроператори с цел стимулиране на туризма. Специално внимание бе отделено на възможностите за гостуване на български творци и музикални изпълнители в рамките на “Бурса-Столица на Културата 2022”. Участниците в дискусиите се договориха тези работни срещи да станат традиция и да се провеждат редовно, което би позволило обсъжданите теми и проекти да напредват възможно най-качествено и най-бързо.
Сподели публикацията