Slide
Slide
Пампорово/София. В големите ски центрове в България – Пампорово, Банско и Боровец, официално бе открит зимния туристически сезон, а хиляди туристи от страната и чужбина се наслаждават на красивите зимни пейзажи и на перфектните писти. Скиори вече се спускат и по пистите в Мальовица и Осогово, а в следващите дни ще отворят останалите ски зони у нас. Ски зона „Мечи чал“, която е с дължина 2 930 метра, ще бъде отворена от 23 декември, съобщиха от „Пампорово“ АД. В красивия родопски курорт в момента са отворени 10 ски писти. Снежната покривка на места достига до 135 см.
От този петък – 24-ти декември, писта „Лалето“ ще ви очаква за дневно, а от 27-ми декември и за нощно каране!, съобщават от „Витоша ски“. В зависимост от снежните и метеорологичните условия през сезона на Витоша, ще работят Кабинков лифт Симеоново, лифтове Лале 1 и 2, влековете Черни връх, Помагалски и Ветровала и учебните плацове до Романски и Меча поляна. Актуална информация за времето, цени и работещи съоръжения, можете да откриете на www.vitoshaski.com
На 24 декември за втори пореден сезон ще заработи и пистата за шейни, която бе обособена по съвместна инициатива на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Витоша ски над хижа Алеко през януари тази година и бързо стана любимо място за забавления на малки и големи на Витоша!
От 25 декември ще отвори ски център „Ком” до град Берковица. В следващите дни скиори вече ще могат да се спускат по по пистите на „Беклемето“ над град Троян.
Сподели публикацията