Slide
Slide

Фукуока. Искате да отседнете в хотелска стая за 1 долар на вечер? Един хотел в Япония ще ви позволи да направите това – необходимо е целия Ви престой в стаята да бъде предаван на живо в YouTube. Странната оферта идва от хотел Asahi Ryokan в град Фукуока, съобщава USA TODAY. Собственикът Тецуя Иноуе е наследил имота от баба си преди година и сега решил да го таксува като „Хотел за един долар“. Максималният престой е 5 дни.

Виктор Тодоров – варненецът, който държи ключa към успешния онлайн маркетинг в туризма

Неговата цел е хотелът му да генерира приходи от реклама, а не от настаняване. Той е решил да съживи бизнеса, след като видял в YouTube заснет на живо престой в хотела на британски клиент. Предприемчивият хотелиер прозрял, че с новата си оферта ще получи медийна известност и ще увеличи посещаемостта.

Над 60 фирми се включиха в третото издание на туристическото изложение “Дестинация Варна” 2019 (снимки+видео)

В стая номер 8, която се предлага за 1 долар, са монтирани стрийминг камери, обхващащи цялото пространство. Изключение прави банята, където клиентите могат да се преобличат и да имат свое лично пространство. Звукът от стрийминга е изключен и голотата е забранена. Собственикът на хотела счита, че губи от стаята за 1 долар, но в момента, в който стрийминг часовете в YouTube достигнат 4000, той ще може да си възвърне парите с реклама.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията