Slide
Slide

Слънчев бряг. 43-годишен британец е починал, след като се разболял по време на почивка в България, твърди в. „Дейли Мирър“. Сега семейството му е завело съдебно дело срещу туроператора Jet2.

Джон Коуан от Хамилтън, Ланаркшир, закупил екскурзия до България чрез туроператора и отседнал в тризвездния хотел Калофер в курорта Слънчев бряг. По време на почивката си той се е заразил с легионерска болест и около седмица след прибирането си в Хамилтън починал.

Коуън прекарал няколко дни на легло преди да започне да изпитва остър недостиг на въздух и отишъл при личния си лекар, който установил, че мъжът е развил пневмония. Британецът веднага е откаран в болница, но заради инфекцията бъбреците му отказали.

За пример! Най-накрая инвалидите имат нормални условия за плаж в България

На младия мъж се е наложило да бъде направена и операция, по време на която сърцето му спряло за около 30 минути, което се оказало фатално за него и той починал от септичен шок на 19 юни, само седмица след завръщането си у дома.

Близките на Коуън твърдят, че други четирима негови приятели също са се разболели от коварната болест. Въпреки това, пробите взети от водата в хотела за наличието на опасната бактерия, били отрицателни.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA