Slide
Slide

На този БГ плаж край Варна инвалидите получават безплатно чадър и шезлонг, потапят се в морето със специални колички, които не потъват в пясъка

Златни пясъци. Специална зона за инвалиди вече има на плаж в България, научават ексклузивно читателите на информационна агенция BGtourism.BG. Тези дни концесионерът на морски плаж „Златни пясъци“ осигури специална количка за инвалиди, с която хората с увреждания влизат в морето. Отделно стопанинът на плажа задели част от сектор с чадъри само за инвалиди, в който те получават безплатно сянка под чадъра и могат без заплащане да ползват шезлонг.

Вижте как решиха проблема с фасовете на най-красивия плаж в Кипър

Хората с увреждания имат всички удобства на този плаж в Златни пясъци

В Албена чакат Бойко Борисов за рождения си ден

„Досега имахме пешеходни пътеки за инвалиди, по който количките на хората с увреждания достигаха само до сектора с чадърите. Техните колички не са приспособени да влизат във водата. Затова с фирмата, която работим за доставка на чадъри – „Кейс“ от град Варна, обсъдихме възможности да подобрим тази услуга.

Избрахме количката по каталог и ето, че днес вече имаме две колички, с които хората с увреждания могат да изпитат удоволствието от потапянето в морето“, заяви за информационна агенция BGtourism.BG Борис Киров.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско има нов генерален мениджър, това е Кристиан Руге

Той посочи, че количките са олекотени. Колелетата са от алуминий и не позволяват на количката с човека да потъва в пясъка. Зоната за инвалиди се намира на сектор с 120 чадъра пред хотел „Интернационал“ в курорта „Златни пясъци“. Работниците на сектора оказват пълна подкрепа на хората с увреждания и на техните придружители.

Световен шампион изкушава варненци в събота вечер с … черни пици

„На този етап сме заделили в сектора два чадъра и четири шезлонга, които са напълно безплатни на всички хора с увреждания.

Още в първите дни има голям интерес към количките и това показва, че инвестицията, която сме направили, а една такава количка не струва много средства – около 450 лева е, е напълно оправдана“, добави пред репортер на BGtourism.BG Борис Киров.

Хотел на Миконос или Санторини за 60 лева на вечер? Друг път! КЗП вече се занимава с рекламата на Trivago

Сподели публикацията