Slide
Slide

Дубай. International Travel Awards обяви победителите си в отделните категории за Европа за 2022 г. Седем от престижните статуетки на световните награди ще отпътуват за Сливен, Созопол, Несебър, Велинград, Св.св. Константин и Елена, Банско и Топола (Каварна).

Големият успех за страната ни в областта на туризма идва във важен момент и е сериозна имиджова инжекция, която българската туристическа индустрия получава заслужено заради труда и положените усилия през последните години.

Призът в категорията за най-добър семеен курорт получава Topola Skies Resort and Aquapark. Комплексът до Каварна успя да се утвърди на международната карта на туризма и днес предлага истинска и пълноценна ваканция. На територията на селището, което е от затворен тип, гостите получават богат избор от качествени услуги – настаняване, изхранване, СПА предложения, разнообразие от басейни и атракции като аквапарк, зип лайн, екшън парк и много други възможности за забавления. Комплексът е желана дестинация за сватбен туризъм и за провеждане на много събития.

Сред отличените тази година е “Вила Вучев” – петзвездно елегантно бижу със собствен стил, излъчващо уют с обзаведените си с вкус комфортни стаи във Велинград. Тази луксозна вила се намира в красивата Родопи планина на 700 метра надморска височина, в едно от най-добрите места за почивка в Европа – СПА столицата на Балканите. Вучев получава поредното международно признание, а сега наградата е в категорията за най-добра бутикова вила.

Замъкът „Влюбен във вятъра“  получи голямо признание през м.г. в този конкурс. Припомняме Ви, че българската туристическа забележителност бе класирана на първо място на ниво Европа в конкурса, който се организира ежегодно от базираната в Дубай компания KSA Enterprises Inc, с представителства в Канада, Англия и Индия.

Наградите на International Travel Awards за българските победители тази година са в категориите им на национално ниво. Ето и седемте отличени от страната ни:

Best Historical Attraction – Medieval Tuida Fortress, Sliven

Best Mountain Hotel – Grand Hotel Bansko

Best Family Resort – Topola skies Resort and Aquapark

Best Boutique Villa – Villa Vuchev, Velingrad

Best Luxury Beach Hotel – Astor Garden, St. st. Constantine and Helena Resort

Best Luxury Boutique Hotel – Sea Sense Ltd., Sozopol

Best Luxury Boat Company – VIP Catamaran, Nessebar

Организаторите на International Travel Awards обявиха отличниците за Европа и Африка, а до края на юли ще станат известни и призьорите за Америкао, Азия и Океания.

Сподели публикацията