Slide
Slide

От вдъхновяващи ледници до геотермални извори и активни вулкани, Исландия е място, където природата винаги е в центъра на вниманието.

Дори в оживената столица на Рейкявик се открива гледка към морето и близките планини. Изолирана от останалата част на Европа в продължение на векове, тази земя на огън и лед притежава уникално културно наследство на литературата, музиката и кухнята, които също ще ви очароват. Със своя самостоятелен дух и дълбоко чувство за общност, исландците са също толкова очарователни, колкото и всяко от най-добрите места за посещение в Исландия. Осветена от Северното сияние през зимата и полунощното слънце през лятото, Исландия блести във всеки сезон, предлагайки ви опит за пътуване, различен от всякъде другаде на планетата.

1. Златният кръг
Златният кръг е още една от прекрасните забележителности на Исландия за туристи и местни жители!

Златният кръг е на 300 километра през някои от най-красивите пейзажи на Исландия. Можете да прекарате една седмица в проучване на Златния кръг, но много хора избират да участват в еднодневна екскурзия по най-добрите снимки на маршрута. Можете лесно да наемете кола от столицата Рейкявик и да опознаете сами Златния кръг. Златният кръг се намира в южната част на Исландия и е най-добрият маршрут за пътуване в страната.

2.Водопад Гълфос
Гълфос е най-известният водопад на Исландия и това е комплимент за хиляди невероятни водопади в ледената нация на Исландия! Гълфос е друг от водещите туристически атракции в Исландия, така че не забравяйте да насрочите посещение преди да си тръгнете. Водата в Гълфос тече бързо и яростно, падайки впечатляващо от 104 фута, преди да удари водата долу. Водопадът Гълфос е характерна черта на река Hvítá и може да се намери в югозападната част на Исландия.

3. Jökulsárlón
Jökulsárlón е едно от най-добрите места за посещение в Исландия и с основателна причина. Това е просто спиращ дъха ледник, разположен в югоизточната част на Исландия, недалеч от Златния кръг. Jökulsárlón също претендира за ледникова лагуна, която може да се похвали с възможности за снимки.

Пещера в Jökulsárlón

Лагуната Jökulsárlón е с дълбочина 814 фута и дължина 4921 фута. Лагуната Jökulsárlón се намира по границата на националния парк Vatnajökull и води до Атлантическия океан. Тя е невероятно студена, така че за разлика от Синята лагуна, няма да искате да се потапяте тук!

4.Myvatn
Mývatn е вълнуващо вулканично езеро в северната част на Исландия. Разположена на североизточния бряг на Исландия, туристическата база за Mývatn се намира в малкото северно село Reykjahlíð. Всъщност, Reykjahlíð е основното село за всякакви проучвания в източната част на Исландия. Mývatn е далеч по-зелен от Jökulsárlón и по-хълмист по отношение на терена. Езерото Mývatn е много близо до планината Námafjall, която е естествено гореща изворна зона, в която живеят кипящите басейни. Много хора избират да направят комбинирана еднодневна екскурзия до планината Námafjall и езерото Mývatn.

5. Синята Лагуна
Синята лагуна е първокласна туристическа атракция на Исландия и не е трудно да разберете защо. Синята лагуна е пищна и величествена, като нещо от приказка. Синьото на Синята лагуна е бледо, вълните на водата блестят, когато парата плува високо във въздуха. Тази изкуствена лагуна е геотермален спа център, разположен в центъра на полето на лава точно извън столицата Рейкявик. При пристигането си можете да си купите дневни преходи до Синята лагуна и това е чудесен начин да прекарате първия си ден, преди да разгледате всички други най-добри места за посещение в Исландия.

6. Skógafoss
Skógafoss е един от най-живописните водопади на Исландия. Снимките, които ще намерите в National Geographic и Lonely Planet, са много близки до това как изглежда Skógafoss в реалния живот! Skógafoss е огромен! Водата на Skógafoss обхваща 82 фута ширина и водата тече с огромна скорост преди да удари река Скога по-долу. Местната легенда подсказва, че в пещерата зад водопада Skógafoss има скрито съкровище.

7. Северно сияние
Най-добрият шанс за изживяване на Северното сияние е по време на слънчевия максимум, когато слънцето е най-активната точка в своя 11-годишен цикъл. Северното сияние е причинено от електрически заредени частици от слънцето, разбиващи се в магнитното поле на Земята.

Този „слънчев вятър“ се насочва към магнитните полюси на северното и южното полукълбо, като създава подковообразна форма на възбудени зелени, червени и сини частици, които се завъртат и пренасят формата на Полярния кръг, което се случват постоянно. Всичко, от което се нуждаете, е тъмнината и небето, за да ги видите.

Източник: Finding Beyond

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията