Slide
Slide

Бургас. 35 370 туристи са посетили остров Света Анастасия от началото на годината до 30 септември. Това каза пред Bgtourism.bg управителят на острова Павлин Димитров. Той припомни, че първите гости бяха посрещнати на 16 април, а туристическата забележителност ще продължи да привлича посетители и през предстоящите зимни месеци. Удължаването на сезона на острова се дължи на новия кей и на новия кораб Бургус, както и на продължаващите полети на летището в морския град.

През лятото и по крилата на сезона остров Света Анастасия е сред най-желаните обекти за посещение в региона. Най-много са гостите от България, а сред чужденците най-голям интерес тази година е имало сред чехи, поляци и унгарци, които преобладавали в Слънчев бряг и се включвали в приключението „Пиратско парти“. Увеличението на гостите през 2022 г. е с 5%, а от началото на юни до 25 септември почти е нямало празен кораб от Бургас до острова, добави Димитров. Той посочи още, че всяка година има ръст на корпоративните събития с оглед превръщането на града в конгресен център.

Емералд Травел пуска новогодишни чартърни полети до Анталия и от четирите големи български летища

Сред новостите за 2023 г. ще бъдат тематични вечери. Календарът с концерти, лятно кино и театър под звездите ще бъде по-богат, добави още Павлин Димитров. Припомняме ви, че островът Света Анастасия приема туристи от май 2014 г. Трансформацията на острова е благодарение на спечеления и изпълнен от Община Бургас проект „Културно-историческото наследство на о-в „Света Анастасия“ и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Сподели публикацията