Slide
Slide

Бургас. Министърът на туризма д-р Илин Димитров отличи Бургаската регионална туристическа камара с почетен плакет и грамота на Министерството на туризма по повод 30-годишнината от създаването на организацията.

Отличията са за цялостен принос в устойчивото развитие на региона като целогодишна дестинация за морски и специализиран туризъм и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на Бранд България. Министър Димитров взе участие в тържествено събитие, посветено на рождения ден на камарата, което се състоя тази вечер в Бургас.

В поздравителните си думи той подчерта, че 30 години в служба на каузата български туризъм никак не са малко. „Поздравявам ви, защото освен да защитавате интересите и да подпомагате развитието на своите членове, 3 десетилетия вие правите много повече от това. БРТК винаги е работила в съзвучие с институциите и бизнеса, със стремежа да подобри жизнената среда и инфраструктурата, за опазване на околната среда с изграждането на пречиствателни станции по дестинации и по цялостното изграждане на единна екосистема в туризма.“ С тези думи министърът се обърна към домакините.

Той подчерта, че организацията издига имиджа на българския туристически продукт като се бори и срещу сивата икономика чрез своите приоритети – решаване на проблемите с нелегитимните туристически фирми и нелицензирани транспортни фирми, осъществяване на съвместен контрол с Комисията за защита на потребителите по отношение качеството на туристическия продукт и нормативните актове в областта на туризма, тясно сътрудничество с местните и държавните власти, реклама и опазване на културно-историческото ни наследство и др. Като особен акцент министър Димитров изтъкна работата на камарата в сферата на образованието и изграждането на кадри, следвайки тенденциите в дигиталната среда, както и високите международни стандарти за качество. Той подчерта, че Бургаската и Варненската камари са братски организации, които са успешни именно заради отношенията, които поддържат – по думите му най-важни са отношенията между хората, а те го доказват с ежедневната си работа, с академичните си връзки и с работата по изграждането на млади специалисти и бъдещи лидери в туризма.

Министър Илин Димитров поднесе специални поздравления за енергията и отдадеността към председателя на организацията Деляна Цонева и към почетния председател на БРТК – Иван Иванов, който дълги години оглавява Бургаската камара.

Бургаска регионална туристическа камара стартира с едва 38 членове, а към момента те наброяват официално 105.

Сподели публикацията