София. Министърът на туризма г-жа Стела Балтова прие на работна среща Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в София. Основна тема на разговора беше предстоящата 24-а Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, която ще се проведе в гр. Маракеш, Мароко, в периода между 30 ноември и 3 декември. Министър Балтова заяви, че страната ни отдава голямо значение на предстоящата сесия и подготовката за нея вече е в ход.

Асамблеята ще бъде прекрасна възможност да бъдат представени възможностите за туризъм в България, да бъдат установени нови партньорства и да се надгради постигнатото по време на 66-ото заседание на Регионална комисия „Европа“ на СОТ, където България беше избрана за вицепрезидент на комисията с хоризонт до 2023 г.

Министър Балтова посочи, че поради значителните вреди за туристическия сектор продължават усилията той да бъде насърчен и подкрепен по възможно най-ефикасен начин. Тя декларира, че поддържа постоянна комуникация с представителите на туристическия бизнес, както и с други заинтересовани страни, за да се вземат най-подходящите решения и да се приложат необходимите мерки.

Министър Балтова увери посланик Ел Мидауи, че Мароко е сред перспективните партньори на страната ни в сферата на туризма в региона на Северна Африка. С цел да бъдат насърчени двустранните връзки между държавните и частни контрагенти в туризма, тя предложи между българските и мароканските туристически власти да бъде подписан Меморандум за разбирателство.

Нейно превъзходителство г-жа Ел Мидауи приветства тази инициатива на министър Балтова и декларира готовността на мисията на Мароко в София да съдейства за осъществяването на необходимите контакти и процедури между страните. Посланик Ел Мидауи допълни, че Мароко приема изключително отговорно мисията си да домакинства на 24-та Генерална асамблея на СОТ. Тя отправи любезна покана към министър Балтова да посети Мароко.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA