Къща за гости в Дуранкулак, която бе сред проверяваните, снимка архив Bgtourism.bg
Slide
Slide

Дуранкулак. Туристи е имало при днешната внезапна проверка на експерти от ДФ „Земеделие“ в една от най-забутаните къщи за гости в страната, която се намира в Дуранкулак, научи информационна агенция BGtourism.BG от директора на областната дирекция Айрие Ибрямова. Къщата е в непосредствена близост до границата ни с Румъния. Тя е построена от ЕТ „Единил – Снежа Николова“ със средства по ПРСР 2007-2013 г. Еспертите инспектирали дали функционира по предназначение за селски туризъм като къща за гости, изпълнява ли се бизнес-плана и за състоянието на материалните активи.

„Обектът работи по предназначение – развива туристическа дейност. Има налична документация и платени данъци. Дори по време на проверката имаше настанени гости“, заяви Ибрямова за BGtourism.BG.

Проверки текат и в останалите къщи за гости в Добричка област, които са в мониторингов период. Вчера експертите са били в село Поручик Чунчево. Стартирали са проверките в Златия и Батово. В Североизточна България общо 13 са къщите за гости, които областната служба на ДФ „Земеделие“ проверява, като седем има във Варна, а две са в Шумен. След 30 юни ще бъде публикуван обобщен доклад за състоянието на всички проверени къщи за гости. Утре ще стартират и проверките на последните къщи за гости в Североизточна България.

Сподели публикацията