Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие
Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие
Slide
Slide
Slide
Slide

И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година.

Варна. И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна, съобщи БНТ. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година.

Близо 20 хотела в курортите “Златни пясъци” и “Светите Константин и Елена” ще отворят врати за Великден.

Стела Деянова – хотелиер: Всъщност за нас това е началото на сезона. Голяма част от тях се връщат тук за пореден път и обикновено, идвайки за Великден, те идват и поне веднъж и през лятото.

Гостите от Румъния предпочитат Черноморието ни заради атрактивните цени. “Ол инклузив” пакетът за човек на ден е около 100 лева.

професор Стоян Маринов – Варненска туристическа камара: Съотношението качество – цена е изключително приемливо за тях и това са хора, които вече години наред идват по време на тези празници тук в нашите хотели. Те станаха лоялни туристи на българското Черноморие. Тук им харесва.

За първите туристи хотелиерите са подготвили богата анимационна и спортна програма, боядисване на яйца и месене на козунаци.

Лиляна Василева – генерален мениджър на хотел в к.к. “Златни пясъци”: Проявяват интерес към българските традиции и българската култура. Ще посрещнем първите гости с една българска изложба на най-красивите кътчета в България и по този начин те ще опознаят нашата страна.

От туристическия бранш очакват по-слаб сезон тази година, макар че през март и април много от хотелите са успели да наваксат с резервациите.

Сподели публикацията