Кирил Петков, Снимка ПППП
Slide
Slide

София. Националният борд по туризъм изпрати писмо до медиите, с което апелира за запазване на Министерството на туризма като самостоятелна администрация в структурата на Министерския съвет, но като бъде взета предвид острата необходимост от една страна от реформи по отношение на функциите и правомощията на МТ и от друга страна от осигуряване на интелектуален капацитет и експертиза за реализиране на конкурентноспособни дейности и политики.

НБТ се надява бъдещият министър на туризма, който ще бъде номиниран, да е балансиран и позитивен, да притежава силни личностни и професионални качества за провеждане на ефективен маркетинг, реклама и комуникация на България на международните пазари, да има способността да създаде цялостна нова визия за успешна секторна политика за българския туризъм, отчитайки неговия огромен икономически и инвестиционен потенциал.

Туризмът ще е сред приоритетите при съставянето на редовно правителство

Бордът по туризъм също така адресира и другите три формации, участващи в коалиционните преговори –  БСП, ИТН и ДБ, и изрази готовност за провеждане на срещи и участие в работните групи по секторни политики в процеса на подготовка на коалиционно споразумение, както и за взаимодействие и партньорство с бъдещото правителство и парламентарните групи.

Националният Борд по Туризъм е най-голямата работодателска организация в сектор Туризъм и е конструктивен партньор на институциите, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответната законова регламентация за развитието на туристическата индустрия в Република България. Организацията е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и е единствената българска организация, член на UNWTO, Световната туристическа организация към ООН.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA