Снимки БАЗ
Slide
Slide

София. В този час представители на бизнеса от цялата страна се събраха на протест пред Министерски съвет, който е срещу високите цени на тока. Синдикати и работодатели призовават за спешни мерки от страна на държавата, за да се овладеят растящите цени на електроенергията.

В протеста активно се включиха представители на туристическия бранш – хотелиери и туроператори, които също сериозно са засегнати от цената на тока. Протестиращите са издигнали плакати с надписи: „Компенсирайте индустрията, за да не компенсирате безработни!!!“, „Цената на електроенергията днес в 18 часа е 672 лева/MWh и др. Част от работодатели смятат, че трябва да се компенсират всички 600 000 небитови потребители със 75 % от разликата между прогнозната и реалните пазарни цени от август насам.

Очаква се утре – 20 октомври, на редовното си заседание правителството да реши какви мерки да вземе за подпомагане на бизнеса.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията