Slide
Slide

Пиещяни. Словашкият град Пиещяни ще бъде домакин на 26-ия конгрес на Европейската СПА Асоциация. Континенталният форум ще се проведе от 21 до 23 септември. България ще бъде представена от председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на ЕСПА д-р Сийка Кацарова, която ще вземе участие в отделните модули на събитието.

Фокус в първия ден на програмата ще бъде 100-годишнината на СПА асоциацията на Словакия и Чехия – история, вдъхновение, перспективи, нови цели. Ще бъде обсъдена ролята на природните лечебни източници – балнеолечение и съвременна СПА медицина.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм връчи годишните си награди (снимки)

Във втория ден ще бъдат обсъдени следните теми: Перспективи пред медицинските СПА програми в европейските здравни системи – медицински резултати от членовете на Europeanspas, LongCovid-лечения и СПА медицина – нови предложения за здравословно ориентирани пътуващи и ново поколение пациенти, Спестяване на разходи за енергия и поддържане на устойчивост – екологични/иновации за спа курорти.

В Словакия ще бъдат връчени и годишните европейска СПА награди. Това ще стане на специална церемония на 22 септември 2022 г. В конгреса ще участват експерти по СПА и здравен туризъм от 20 европейски държави, както и представители на медии от 10 страни.

Сапарева баня събра 120 топ хотелиери, експерти и представители на общини на Деветия годишен конгрес на BUBSPA (снимки)

Всяка година Европейските СПА награди отдават заслуженото на онези, които са разработили нови, изключителни и по-ефективни подходи за подобряване на качеството на здравните и спа хотели и курорти. Наградата отразява целта на асоциацията да насърчава обмена на опит, най-добри практики и ноу-хау.

Церемонията се превръща в празник на благополучието, иновациите и високите постижения на спа индустрията. В 8 категории ще бъдат връчени отличниците за иновации в СПА индустрията: СПА дестинация, СПА хотел, СПА концепция, Здравословна СПА програма, СПА медицина, СПА продукти, СПА образование и Медикъл/СПА научни изследвания.

Сподели публикацията