Slide
Slide

Велико Търново. Единадесетото издание на есенния празник „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите“ ще се проведе в периода 21-25 септември 2022 година. С годините събитието се утвърди като неизменна част от културния календар на Община Велико Търново.

За да се превърне в истински пъстър празник и да зарадва жителите и гостите на града, програмата предвижда разнообразни събития всеки ден, които ще допринесат за хубавото настроение и приятни изживявания.

По време на фестивала ще можете да се запознаете и с над 60 различни изложители от цялата страна, представящи български традиционни занаяти, ръчно изработени сувенири, био продукти, бижута и други. Част от участниците ще предлагат работилници за деца и възрастни – предизвикателство, в което могат да се включат малки и големи.

Празник на минералната вода, здравето и красотата се проведе в балнеокурорта Минерални бани

Всеки ден от 21 до 25 септември между 11.00 ч. и 20.00 ч. във Винен дегустационен център ще се представи изложбата „Местното винарство от миналото до сега“, представяща снимки, винени рисунки и винени карикатури.
В тон с тазгодишната украса и декорация на Самоводската чаршия, която е от цветни светещи обръчи, за всички желаещи ще се проведат обучения по въртене на обръч, всеки ден от 11 ч. до 18 ч. на площад „Самоводска чаршия“.

В духа на съхранението на българските традиции, на 23 и 24 септември на площад „Самоводска чаршия“ ще направим фестивалът още по-вкусен. Под ръководството на Дю Шеф Радичев в 230 литров казан ще бъде приготвена прочутата самоводска яхния, от която всеки посетител може да опита, поднесена с традиционен хляб от фурната на с. Дичин. Ако искате да се включите в подготовката на самоводската яхния, на 22 септември се организира състезание по белене на лук, а за най-бързите са осигурени награди от Дю Шеф Радичев. На следващия ден кулинарните предизвикателства продължават с приготвянето на самоводска лютеница.

По традиция, всяка фестивална вечер ще бъде изпълнена с богата и разнообразна концертна програма, завършваща с огнено шоу.

Събитието се организира с подкрепата на: Община Велико Търново, Арт Бар „Хипстър“, „Го Грил“ ООД, „Бритос“ ЕООД, „Панаири и фестивали“ ЕООД, „Диферент медия“ ООД, „Пауър Секюрити Груп“ ООД, верига магазини и пекарна „Хляб и приятели“, фурна Дичин и „Велукс вендинг“ ЕООД.

Сподели публикацията