Slide
Slide

Роси Димитрова е пътешественик, блогър, мечтател. Тя е от Варна и вече може да се похвали, че е посетила над 18 държави, преследвайки хобито си да опознава нови места. Гостува в предаването „Хоризонти“ на БНР за да коментираме не само туристическите дестинации у нас и по света, но и набиращите все по-голяма популярност туристически блогове. Блогът на Роси „Trips with Rosie“ е един от малкото двуезични издания – на български и английски.

-Пътуването като начин на почивка, като средство за писане и снимане или просто едно приключение. Как е за теб?
– Първоначално беше определено приключение. Не бих казала, че пътувам, за да пиша, тъй като в момента имам идеи за поне 40-50 блог-поста, което значи поне една година напред. По-скоро когато пътувам търся нещо уникално да видя, като преживяване нещо по-различно.
– За кое място ще ни разкажеш сега?
– Едно от любимите ми места е Малдивите, въпреки, че звучи изтъркано. Там на мен най-много ми хареса гмуркането, най-вече подводния живот, понеже кораловите им рифове са изключително впечатляващи. Но Малдивите не са дестинация за купон. Там е наистина място за почивка и за гмуркане.
– Твоите съвети как да организираме своето пътуване?
– Най-важното е разбира се е самолетният билет. Специално на Малдивите сезонът започва ноември месец. Ние отидохме точно преди сезона – в края на октомври за да можем да си направим по-бюджетно своето пътуване. Важното е да се чака подходящата оферта за билет. Честно казано вече има доста оферти, включително и от Варна. Виждала съм добри оферти от по 420 долара за двупосочен билет, което смятам за доста добре. За настаняването трябва да се знае, че по-евтините варианти са на публичен остров, но пък там ще имаш контакт с местните. По-скъпите хотели са на частни острови. Определено не е недостъпна дестинация, ако човек си напише домашното и чака оферти за билети!
Но много малко хора знаят, че Малдивите са мюсюлманска държава и там човек не може да се разхожда свободно по бански дори и на плажа.Само на специално отделени със стени плажове можеш да се печеш по бански. Трябва да си прилично облечен, например с тениска, а не с потник и с малко по-дълги къси гащи или по-дълга пола. Но това всъщност важи само за публичните острови. На частните острови с по-скъпите курорти туристът има своята свобода.

Сподели публикацията