Бургас. Концесионерът на Северен плаж-Бургас мокри пясъка с маркуч, за да може туристите да се наслаждават на спортните си забавления в горещите юлски дни. Плажът е дълъг 1,7 км., разполага с 4 игрища за плажен тенис и 4 за плажен волейбол, играе се плажно ръгби. Предстои да бъдат направени игрища за плажен футбол, тъй като предстои състезание. Плажът има богат спортен календар през целия сезон.

Плажът вече е пълен в туристи не само през уикенда, но и през делничните дни, установи проверка на Bgtourism.bg днес.

Пясъкът в разгара на лятото и голямата жега го правят горещ и понякога е трудно да се върви по него, ако туристите нямат джапанки.

Концесионерът полага грижи туристите не само да се чувстват комфортно, да се наслаждават на прекрасната си ваканция в чудесна обстановка, но и тези, които искат да спортуват на пясъка да го правят пълноценно дори и в горещините.

Плажът има коридори за джетове, водни колела и сърфове.

На плажа има близо 700 чадъра. За втора поредна година плажните принадлежности – чадъри и шезлонги, са безплатни. На плажа има заведения, където гостите утоляват жаждата и също намират спасение от жегата.

В горещите дни специалистите препоръчват да се пие минимум 2-3 литра вода, да се ходи на плаж между 6 и 11 часа, да се носят светли дрехи, разхлаждане в морето в жегите. Не са препоръчителни алкохолните и кофеинови напитки при високи температури на въздуха, а ако туристите не се почувстват добре, то могат да се обърнат към медицинските пунктове, които са на всички охранителни плажни ивици.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, TikTok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA