Slide
Slide

Варна. В България днес пристигнаха първите работници от Украйна, които ще бъдат ангажирани в туристическия сектор. Част от тях вече четвърта година работят в родните ни хотели и заведения край морето. Още от утре те ще запретнат ръкави в туристическите обекти в Златни пясъци и Слънчев бряг заради недостига от служители, на места в отворените обекти в момента един работник изпълнява няколко длъжности. Всички украинци пристигнаха с отрицателни PCR тестове, направени 48 часа преди тръгване. Разходите по тестовете са били поети лично от работниците. Миналата година първите работници от Украйна пристигнаха през април, а през тази заради разпространението на Covid-19 едва днес – 19 юли.

Добри новини за комплексите по Северното Черноморие, започнаха да се пълнят с туристи

„Хубавата новина е, че през последните дни рязко започнаха да се увеличават туристите по Черноморието. Днес голяма част от хотелиерите изпитват недостиг на работна ръка. В този момент отново може да разчитаме на работници от трети държави, които през последните години доказаха своето желание за работа, професионализъм и отговорност. Над 50 студенти днес посрещнахме, като те ще бъдат на различни позиции.

В следващите дни очакваме още групи с работници. Те ще останат у нас докато имат необходимост работодателите, но не повече от 90 дни“, заяви за bgtourism.bg Илин Димитров – председател на Асоциацията за подбор на кадри от чужбина и собственик на компанията „Интернобмен“.

Министър Ангелкова проведе разговори с водещи украински туроператори

Украинските работници и туристи вече могат да идват в България в условията на световната пандемия. Това става възможно след заповед на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев, с която от 16 юли се разрешава влизането без задължителна карантина на граждани от още държави на територията на България, между които и Украйна. Очакванията са през следващите седмици у нас да започнат да пристигат и много туристи от Украйна.

Целогодишно вече ще има полет между Прага и Варна, снощи посрещнахме първите 140 пътници от чешката столица

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията