Май 2019 г.
Slide
Slide

с. Неофит Рилски, Варна. Собствениците на новоизградения „Исторически парк“ край варненското село Неофит Рилски успяха в рамките на една година да превърнат строителна площадка в красив зелен оазис, който да радва очите на посетителите.

Май 2020 г.

Припомняме Ви, че вече огромни скулптури величествено се издигат в „Исторически парк“. Те са поставени на видно място и ще посрещат туристите от цял свят. Бронзовите статуи са на тримата знакови царе в българската история – на Асен, Калоян и Петър. Те са изработени от Дишко Дишков от Сопот. Ландшафното оформление и езерото допълват насладата за очите по посетителите. 

Туристическата забележителност с всеки изминал ден придобива все по-завършен вид в следващия си етап на строителство. Втората исторически зона, която ще могат да видят посетителите на Исторически парк, е на „Първото българско царство“. Мястото край морската ни столица се превръща в истинска визитна картичка не само за българския туризъм, но и за българската история, която с успехите си е вдъхновявала своя народ за нови постижения и е респектирала чужденците.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията