Slide
Slide

Велико Търново. Истински оперни супер-продукции ще предложи Велико Търново на почитателите на класическото музикално изкуство това лято. Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ навършва 35 години, а крепостта Царевец отново ще бъде арена на запомнящи се спектакли цели два месеца – от юли до септември. Програмата на фестивала бе официално представена по време на изложението „Ваканция и Спа Експо“ и се радваше на много голям интерес от туроператори и турагенти, съобщава kmeta.bg.

Най-доброто от своите репертоарни планове ще представят държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Театрално-музикален продуцентски център Варна и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. За втора поредна година „Сцена на вековете“ на Царевец е с международен характер – това лято специален гост ще е Фестивал „Пучини“ – Торе дел Лаго /Италия/.

„Сцена на вековете“ 2020 започва на 10 и 11 юли с българския шедьовър „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров. Постановката е дело на Държавна опера – Стара Загора. В програмата са оперите „Трубадур“ от Джузепе Верди /18 юли, Държавна опера – Бургас/, „Ловци на бисери“ от Жорж Бизе /25 юли, Държавна опера – Русе/. Ще бъдат представени и оперетите „Прилепът“ от Йохан Щраус /31юли, МДТ „Константин Кисимов/ и „Хубавата Елена“ на Жак Офенбах /26 август, Театрално-музикален продуцентски център – Варна/.

Фестивал „Пучини“ ще гостува в старопрестолния град с операта „Мадам Бътерфлай“, която ще бъде играна на 8 август в партньорство с Държавна опера – Стара Загора.

Фестивалът завършва на 3 септември със симфоничен концерт „Девета симфония от Лудвиг ван Бетховен“. Диригент ще е Йордан Камджалов, а изпълненията ще са на Русенската филхармония.

„Сцена на вековете“ е сред най-популярните в България и Европа оперни фестивали на открито. И през 2020-а година събитието е част от европейската фестивална мрежа.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията