Франк Кванте, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Всички пътници, които излитат и кацат от и до летищата във Варна и Бургас ще могат скоро да си правят бързи тестове за коронавирус, заяви пред bgtourism.bg Франк Кванте – главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Концесионерът на летищата има готовност веднага да пусне лабораториите, след като получи разрешение от държавните власти. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията вече е информирано за предложението на концесионера.

Целта е всички пътници на територията на летищата и в самолетите да имат гаранции, че се намират в безопасна и здравословна среда.

Подобни лаборатории вече функционират на много европейски летища. Пътниците си правят бързи тестове на достъпни цени, а резултатите излизат до 15 мин.

„Всяка криза е възможност и това е голяма възможност за Черноморието. Ние ще се подготвим по най-добрия начин, защото предизвикателствата са по-различни. Очаквам следващия сезон да е добър, защото очаквам да има ваксини и здравни мерки“, заяви Франк Кванте.

Той посочи, че летищата ще се използват по по-различен начин заради спазването на дистанция от метър и половина.

Лято ‘2021: Българи, румънци и германци резервират с до 25-30% по-евтини почивки в Албена, скандинавските и френските партньори са подновили програмите си

„Ние трябва да управляваме процесът на туристопротока, който влиза по по-различен начин. Ще станат наложителни бързите тестове, които навлизат в момента. Това мисля, че също ще увеличи доверието на пътника, че няма вируси в самолета. Ние също сме отговорни да организираме този процес, защото това означава, че

ние трябва да администрираме 2 до 3 милиона теста през летния сезон

и това е сложен процес. Аз не се оплаквам със сигурност. Щастлив съм, защото колкото повече туристи пристигнат, толкова по-добре за нас. Аз съм убеден, че хората, които са ходили преди това в Италия и Франция – дестинации, които са силно засегнати от коронавируса, убеден съм, че имаме шанс да ги привлечем в България. Всички ние сме отговорни да се представим добре през 2021 г., да работим заедно, защото отговорността е споделена“, добави пред bgtourism.bg Кванте. Той добави още, че двете летища във Варна и Бургас могат да възвърнат своите нива от 2019 г. през 2023-2024 г.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията