Slide
Slide

Царево. Изключително силен летен туристически сезон отбелязва община Царево, който плавно преминава и към силен есенен сезон. Близо 25% има ръст на туристите в морската община, която е определяна за Перлата на Юга, съобщи за bgtourism.bg кметът на Общината Георги Лапчев.

Георги Лапчев – кмет на община Царево

„Това е един от най-хубавите сезони, които са се случвали през последните може би повече от 15 години на територията на община Царево. Очакван ефект от добре разгърната туристическа стратегия, тъй като община Царево през последните 6-7 години наистина много внимателно разработи туристическия си продукт, който да предложи на пазара на туризма. Това не е просто клише, не са празни думи.

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Истината е, че много внимателно следихме какви са акцентите към българските туристи, тъй като община Царево е домакин предимно на туристи от страната ни, какви са акцентите, които правят впечатление на хората, от какво имат нужда, кое ги дразни и кое ги кара да се чувстват уютно. Малко по малко сглобявахме пъзела на това, което хората очакват да видят, когато са на почивка.

На това, което очакват да почувстват, когато са на почивка и най-важното е да се почувстват уютно, като у дома. Това беше посоката и политиката, която си разработихме като туристическа стратегия, като посока, която аз самия съм презследвал през всичкото това време и малко по малко община Царево бележеше ръст в туризма. Всяка година имахме ръст, а миналата година беше много добра. Ако трябва да говоря с цифри, които все още не са готови и окончателни, но са ориентировъчни, то съвсем смело мога да кажа, че

ОБЩИНА ЦАРЕВО ИМА ОКОЛО 25% РЪСТ НА ТУРИЗМА СПРЯМО ПРЕДХОДНАТА,

която се счита за изключително добра“, каза кметът на Царево.
Той призна, че за първи път е чул ресторантьори да казват „Изморих се, не искам вече туристи“. „За първи път е чул хотелиери да споделят: „Боже, до средата на октомври ми се обаждат да правя резервация и съответно идва въпроса:

„КОЙ КАЗВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА 6 МЕСЕЦА СЕЗОН?“.

Тази година това се случи! Факторите и причините не са само стретегии и реклами, на които заложихме тази година, тъй като това беше най-силната мярка за подпомагане на туристическия бранш. Това, което Общината прави е много силна и мащабна реклама още от старта на Ковид-19. Показахме кои сме, какви сме и как изглеждаме, защото

ЗНАЕХ, ЧЕ МНОГО ОТ ТУРИСТИТЕ, КОИТО ОТ 15 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ НЕ СА СТЪПВАЛИ НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ, ТО СЕГА МОЖЕ БИ ЩЕ ДОЙДАТ.

Затова и в началото на туристическия сезон се събирахме с туристическия бранш на няколко пъти – на морските сцени, и си говорихме, че ще бъде силен сезон, да направим така, че да очароваме нашите туристи. Те ще бъдат предимно българи, защото, ако постигнем този ефект в края на летния сезон, то със сигурност ще подсигурим още три сезона напред. На 80% това, коети си говорихме се изпълни.

ИМАШЕ МНОГО ДОВОЛНИ И УСМИХНАТИ ХОРА, КОИТО СПОДЕЛИХА, ЧЕ СА ПОСЕТИЛИ ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ И В ЧАСТНОСТ ОБЩИНА ЦАРЕВО. ТАЗИ ГОДИНА ОБЩИНА ЦАРЕВО БЕШЕ АБСОЛЮТЕН ХИТ –

няма човек, който да е дошъл и да не е споделил, че има вкусна храна, че е променено, че е красиво, че няма къде да спи и че има много интересни места, където да се разходи.

Много съм щастлив, защото всичко това Общината го подплащаше с културна програма, със специална линия по отношение на фестивалите, които се проведоха и продължават.

Още едно уникално място за селфи в България, официално откриха новата панорамна площадка „Върхът“ (снимки)

Царево е известно с това, че разполага с единствената сцена в морето – само Царево и Сидни имат сцени в морето. Всичко това радва хората и ги карат да се завръщат всяка година с повече приятели“, споделя Лапчев.

КМЕТЪТ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС,

защото това, което са си изговорили преди началото на сезона – да бъдат учтиви, да внимават с това как се предлага този продукт от цялата тази смесица от много възможности, които може да предложи на туриста община Царево, в голяма част от тях се изпълни. Болшинството от гостите отново са си тръгнали щастливи и усмихнати, местните хора също са доволни. „Преди 9 години влязох на тази позиция – тогава казах, че

ОБЩИНА ЦАРЕВО Е ПЕРЛАТА НА ЮГА И ТЯ ВСЕ ПО-СИЛНО ЩЕ БЛЕСТИ, ТАЗИ ГОДИНА ТЯ БЛЕСТЯ С ПЪЛНАТА СИ СИЛА – ТАКА, КАКТО ЩЕ БЛЕСТИ И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ.

За хората, които идваха при нас на гости, ние не бяхме техните домакини, а техните приятели“, добави Лапчев.
Общината Царево е най-морската община в държавата с над 60 км плажна ивица. Сред приоритетите на кмета е да я показва и запазва. Припомняме Ви, че Царево е предпочитано място за заснемане на филми и реалити формати. На това място се завъртяха първите кадри от филма All Inclusive, който бележи голям интерес, както и Игри на волята.

Показват пушката на Капитан Петко войвода по време на Националните хайдушки празници в Чепеларе

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията