Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Торстен Гайслер, ръководител на бюрото на фондация „Конрад Аденауер“.

Министър Николова поясни, че оценявайки ролята и влиянието на Германия в регионален и глобален план, е важно да развиваме взаимноизгодни отношения в области от стратегическа важност за нашите две страни, сред които е и туризмът. Тя уточни, че през 2019 г. България е била посетена от над 9,3 млн. чуждестранни граждани с цел туризъм, като 761 156 са били немски граждани.

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Вицепремиерът каза още, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус правителството полага всички необходими усилия за осигуряване на безпроблемното протичане на туристическия сезон. Ние сме безопасна дестинация и така ще е и през зимния сезон, бе категорична тя.

2 години bgtourism.bg – професионализъм, амбиция, позитивизъм, креативност, коректност

По време на разговора двамата обсъдиха и подновяването на работата по проекта за провеждане на дуално обучение на български ученици в провинция Шлезвиг-Холщайн. Развитието, квалификацията и преквалификацията на кадри в туризма за нас е приоритет от първостепенно значение, уточни министър Николова.

От своя страна г-н Гайслер заяви, че България е прекрасна страна, от която се интересуват все повече немски туристи. По думите му двете страни имат отлични двустранни отношения, които трябва да продължат и занапред. Той добави още, че фондация „Конрад Аденауер“ е отворена за всякакви идеи и инициативи, които биха спомогнали за развитието на младите хора.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията