“Етъра” в Габрово посрещна 14-милионния си посетител /снимки+видео/
“Етъра” в Габрово посрещна 14-милионния си посетител /снимки+видео/
Slide
Slide
Slide
Slide

Габрово. 14-милионният посетител на музей „Етър“ са семейство Бойчеви от Русе. „Прекрасно е, че поддържате българския дух и традиция! Продължавайте да учите децата, за да я има България”. Това написаха те в почетната книга на музея. Решението да пътуват до музея на открито в Габрово е взето вчера следобед и е плод на известна спонтанност.

Малко преди 12:00 часа екипът за преброяване отчете, че семейството е очакваният 14-милионен посетител.

Най-важните новини от туризма в Габрово тук

Малката Крисия е за първи път в музея. Таня, Недко и бабата Виолета Йорданова не са посещавали „Етър“ от десетилетия, но преживяванията им още са живи. Съоръженията, задвижвани с вода, симидите, свирещите бърдучета, занаятчийската чаршия – това се е запечатало в спомените им. За Крисия предстои да трупа впечатления, но първото ще бъде, че семейството й е 14-милионният посетител на габровския музей на открито.

Семейство Бойчеви получиха като подарък годишна абонаментна карта за влизане в музей „Етър“, правото безплатно да се включат в популярната игра „Гатанките на Радумко“ и глинен сач за приготвяне на ястия. Семейството е и първият притежател на новия сувенирен календар на музея за 2021 година.

От 2015 насам, когато бе посрещнат 13-милионният посетител, средно по 200 000 души годишно идват в музея.

Излъчването на живо във Фейсбук на посрещането на 14-милионния посетител, провокира интереса на приятели на музея в социалната мрежа. Освен поздравления, има изразени виждания, че „Етър“ е най-хубавото място в Габрово.

Много запомнящо се е написаното от Силвия Панайотова. „В този прекрасен музей, моят съпруг ми предложи брак преди 3 години. Можеше да е навсякъде, направихме дълга разходка в България, но той каза: ,, Там го усетих“. Много ни е на сърце“, споделя тя.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията