Slide
Slide

Белчин. Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е основно в моята работа. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работно посещение на късноантичнатакрепост Цари Мали град.

Повече от 1,260 млн. туристи за посетили обекта от откриването му преди 6 години, информираха от ръководството на забележителността. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти-Боровец. Това превръща атракцията в предпочитана дестинация в района на Югозападна България, коментира министърът. Предстои в поселените дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква да допринесе за привличане на повече пътувания към района.

Представителите на зимните ни курорти поискаха от Николова реклама в социалните мрежи

В рамките на работното посещение в с. Белчин вицепремиер Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района.

Министърът лично се увери, че в обекта се спазват всички мерки и указания на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безопасна работа. Изключително важно е стриктно да се следват всички предписания и да се гарантира здравето и сигурността на гостите, подчерта вицепремиерът. И акцентира, че контролът в тази посока ще бъде стриктен и безкомпромисен.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията