Видин. Огромен интерес има сред младежите да се включат в шестото издание на инициативата „Резиденция Баба“ след репортаж на информационна агенция BGtourism.BG. Само за 48 часа публикацията бе прочетена от близо 50 000 души, хиляди пъти споделена социалната мрежа фейсбук и харесана от над 29 000 души в нашата страница. Десетки писаха в профила на BGtourism.BG във фейсбук и на електронната ни поща office@bgtourism.bg. Имаше запитвания от Петрич до Каварна и от Бургас до Монтана. Те са красиви и образовани – успели младежи, които вече знаят какво искат от живота и желаят да се включат в инициативата, да бъдат съпричастни. Припомняме Ви, че се търсят 20 младежи, които за три седмици да заживеят при непознати баби.

Огромен еко парк до Албена отваря врати за туризъм сред дивата природа в Добруджа

Идеята е на Сдружението „Фабрика за идеи”, а тази година кандидатите ще бъдат настанени при баби в селата Синаговци, Неговановци и Кошава, и трите са във Видинско. Младежите ще гостуват на възрастните хора от 23 август до 15 септември. По този повод очаквайте интервю с основателката на инициативата Янина Танева, която да разкаже за експеримента „Резиденция Баба“, както и какво е бъдещето на инициативата предвид факта, че получихме запитвания от цяла България – баби да посрещнат младежи. Към нас се обърнаха и кметове, които могат да препоръчат села.

Гигантска въжена атракция опъват от скалите край Каварна до морето

Mamma Mia! Италианци въртят вкусни пици край морето ни, туристи утоляват жаждата си с еко лимонада

Гостите трябва да помагат в ежедневната работа на домакините, да документират местните разкази и легенди и да откроят проблемите на селото, както и да предложат решения за тях. Целта е да се създаде мост между младите и възрастните хора. Много от младите нямат представа как живеят възрастните хора в селата на Видинска област. Но и трите села са живи, в тях има обществен живот. Ползата ще бъде за възрастните, които ще се радват на вниманието, помощта и общуването с гостите си.

Очаквайте в следващите дни интервю с Янина Танева.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA