Slide
Slide

Пловдив. Млади предприемачи предлагат космически екскурзии по време на изложението на учебно-тренировъчните  фирми ТФ ФЕСТ 2019. Това е една от новостите на форума, който  се провежда на 18 и 19 април в Международен панаир Пловдив. Участниците са над 800  от седем държави: България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия.

117 учебни предприятия към средни и висши училища, бизнес и неправителствени организации се включиха в 22-ото издание на ТФ ФЕСТ.  Изложителите осъществяващи дейност в различни сфери: финанси и застраховане; козметика, бижута и облекла; храни и напитки; подаръци и сувенири; организиране на събития и туризъм; реклама; информационни технологии и техника; автомобили и транспорт; образование и други. За първи път се представят и тренировъчни фирми от малки населени места.

Една от новостите, презентирани  на ТФ ФЕСТ 2019,  е лятното европейско училище „Плюс“. Идеята на иновативния  проект е да предложи образователни занимания на български и английски език,  приключения  и спорт за деца на възраст от 6 до 10 години.  Те ще получат знания в различни тематични области и ще се забавляват. Училището ще функционира от 1 юни до 10 септември в  Европейското висше училище по икономика и мениджмънт-Пловдив, което създаде първата в България тренировъчна данъчна агенция.

Образователни услуги, сред които обучение по китайски език и диетология, предлага и учебното предприятия „За бъдещето“ с амбицията да подготвя лидери.  Много посетители привлича атрактивният щанд на тренировъчна фирма, чийто екип се е заел да съчетае запазване на традициите с туризма, като предоставя възможности  за отдих в комплекс от шест реставрирани селски къщи.  Младите предприемачи от „Гранд роял“ търгуват с полускъпоценни камъни и изделия от тях, а щандът им е перфектен  до последния детайл, включително охрана. Смарт технологиите са вдъхновили много от участниците,  затова правят инвестиции в тях. Изложителите демонстрират продукти и услуги в широк спектър от браншове, но с обща тенденция – да изразяват креативното мислене на младите хора.

Учебните предприятия са интересен и полезен метод да задържим децата в училище, да ги подготвим по-добре за тяхната професионална реализация, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра за учебно-тренировъчни фирми  към Министерството на образованието и науката, който е организатор на изложението „Млад предприемач“. Участниците в него показват своите компетентности в реална бизнес среда, като водят преговори, сключват сделки, презентират продукти и услуги, фиктивни са само разплащанията, добави тя. В програмата са включени 16 конкурса.

Тук са бъдещите мениджъри, в чиито ръце ще поверим икономиката след няколко години,  коментира доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е партньор на проявата.

 

Сподели публикацията