Виена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Австрийските власти удължиха за трети път пълното затваряне (локдаун) на страната, което ще важи до 7 февруари 2021 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на Външните работи.

Въведени са и нови мерки, като дистанцията, която трябва да се спазва между гражданите, е увеличена на 2 метра, а от 25 януари 2021 г. ще е задължително използване на маска тип FFP-2 за всички на възраст над 14 години в търговските обекти и обществения транспорт. За социално слабите граждани ще бъдат осигурени безплатни маски.

Изискването за тест за коронавирус за пътуващите от България към Англия и Шотландия влиза в сила от 18 януари

Австрийското правителство съветва да бъде въведена дистанционна форма на работа за всички, за които това е възможно.

Училищата остават затворени, като продължава дистанционната форма на обучение.

Хотелите и заведенията остават затворени, като в средата на февруари ще се извърши оценка дали те ще могат да отворят отново през март.

Както до момента, влизащите в страната, които са били в рискови региони, какъвто е и България, подлежат на задължителна 10-дневна карантина. Прекратяването й е възможно преждевременно с отрицателен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден.

Преди пътуване гражданите следва да си направят електронната регистрация – Pre-Travel-Clearance – PTC, като регистрационният формуляр е достъпен на немски и английски език на следната електронна страница: www.oesterreich.gv.at.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44, +43 1 503 16 78, +43 1 581 03 82.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията