Slide
Slide

Варна. Израелските туристи се завърнаха тази вечер към морските дестинации в България. Това стана с директен полет 6H711 на авиокомпанията ISRAIR от Тел Авив до Варна. Над 100 израелци пристигнаха в морската ни столица, а по-голямата част от тях са настанени в курорта „Златни пясъци“, научи Bgtourism.bg от почетния консул на Израел у нас Орлин Мандов. В следващите дни гостите ще се отдадат на СПА, шопинг, казино и др., след като страната им вече не е в „червената зона“ в списъка на България. От първата половина на август пътуванията бяха ограничени.

Двустранно на дипломатическо ниво бяха направиха поредица от стъпки, за да бъдат отключени пътуванията между двете страни. Припомняме Ви, че министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова проведе телефонен разговор с министъра на туризма на Държавата Израел Йоел Развозов. Основна тема на разговора бе предприемането на мерки в посока облекчаването на изискванията за пътуване в условията на пандемия и на основата на дългогодишните приятелски и ползотворни отношения между двете страни.

Стела Балтова проведе работна среща с посланика на Израел

След серия от стъпки, предприети още през юли, изпратени писма на различни нива и разговори, в средата на септември министър Балтова проведе работна среща с посланика на Израел в София, Н. Пр. Йолам Елрон, за да обсъдят ситуацията с COVID-19 в двете страни, мерките, които се предприемат, както и темпа на ваксинация. В резултат и на успешната дипломация Израел извади България от „червената зона“.

Припомняме Ви, че се очаква представители на водещи израелски медии да посетят България през следващите седмици по покана на Министерство на туризма. Журналистите ще се запознаят с възможностите за СПА, балнео и ски ваканция в страната ни, а така също и с актуалните мерките за безопасна и сигурна почивка през сезон Зима 2021/2022 в страната ни. Като атракция за журналистите сa подготвени спа процедури, дегустации на фермерски продукти и много други вълнуващи преживявания.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията