Свиленград, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Свиленград. “В Свиленград се намира и единственият петзвезден хотел в Хасковска област. В момента се строят още два петзведни хотела, които са част от хазартни комплекси със СПА и всякакъв лукс, който се предлага за този вид туризъм”, заяви пред “Стандарт” кметът на града арх. Анастас Карчев.

Арх. Анастас Карчев

Той посочи, че единият от тях е с площ над 65 000 кв.м на терен от 250 дка. “Очакваме в края на другата година и двата комплекса да заработят. Това ще даде още по-голям тласък на туризма в района. Свиленград има изключително географско положение. Факт е, че оттук за 2 часа можеш да отидеш в Гърция на плаж, а за 2,5 часа можеш да отидеш до Истанбул и ние имаме изключителната възможност да се възползваме от това в областта на туризма”, добави Карчев.

“В Мезек през годините успяхме да направим доста за подобряване на туристическите условия. Реализирахме проект за реставриране и експониране на крепостта. По-рано направихме и проект за експониране на тракийската куполна гробница и алеята, която стига до там. Около крепостта се построиха и развиха няколко къщи за гости.

Мезек, снимка Руслан Йорданов

Туристите, които посещават тези забележителности, се увеличиха особено по време на пандемията. Напоследък хората започнаха да избират алтернативния туризъм и това предполага разнообразие в дестинациите. Мезек има голямо бъдеще в сферата на туризма.

В околностите на село Мезек (община Свиленград), на възвишението Калето се издигат останките от Средновековна византийска крепост от края на ХІ в./Снимка Руслан Йорданов

Ще изградим нов модерен информационен център, имаме вече проект. Той ще е до гробницата и ще предоставя информация за маршрути. Надявам се догодина да е готов”, каза още арх. Карчев.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията