Slide
Slide

Велико Търново. 3D рисунка ще посреща туристите на площада „Цар Асен I“ пред една от най-посещаваните туристически забележителности у нас – Царевец. Момичетата от GIART – Нина, Евгения, Невена, са в заключителния етап на триизмерното изображение, което е част от инициативите на фестивала „48 часа Варуша – юг“. Той започва на 19 август във Велико Търново и ще продължи три дни.

Мащабният фестивал обединява 53 събития в най-различни жанрове на изкуството и сфери на културата.

Пет ще са основните сцени в Стария град, където ще са проявите – голямата панорамна площадка на ул. „Стефан Стамболов“, арт-бар „Хипстър“, Самоводската чаршия, пространството около паметника на Никола Пиколо и Музеят на архитектурата, който отваря врати за първи път след повече от 30 години пауза.

Акустични концерти, музикални вечери, триизмерно изкуство, рисуване, изложби, йога, спорт, кино, дискусии и още много разнообразни събития ще се случат в Стария град. Събирателна точка на фестивала е възстановеният плаж на р. Янтра (до улица „Крайбрежна“, в района на стария бент), където фестивалът „48 часа Варуша Юг“ ще бъде открит в петък в 16,00 ч.

Фестивалът е организиран от „ТаМ“ – пространство за култура и социални инициативи, подкрепен е от Община Велико Търново. Сред партньорите са също Съюз на българските архитекти, Национален фонд „Култура“ и Еразъм+.

Сподели публикацията