Добрич. Собственикът на ресторант “Вила ди Полета” в Добрич Богдан Богдев се включи активно в инициативата “Не яж “боклуци”, яж зеленчуци”, която бе част от програмата на Фермерския пазар в “Стария Добрич”. В работилницата взеха участие деца от предучилищната група до четвърти клас в Частното основно училище “Мария Монтесори”.
Богдев им показа как да си направят здравословни пица и дюнер, вкусни калинки и гъсеници от зеленчуци.
Шатрите и организацията привлякоха вниманието и на турист от Узбекистан, който поиска да се включи и да покаже как се прави местна салата.
Инициативата бе по повод Деня на революцията в храненето, която се провежда за трета година. Организатор на събитието е фондация “За храната”. Целта на заниманието бе да се обяснят и демонстрират пред децата вкусни рецепти, които след това те сами приготвят. По този забавен начини те се научават да хапват вкусни и полезни храни.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE