Slide
Slide

Истанбул. Света София, Султан Ахмед Джамия, Топкапъ сарай, Капалъ чарши, Долмабахче – все известни забележителности и любими места за много туристи от цял свят, които ежедневно посещават турския мегаполис Истанбул. Неофициално днес в най-големия град на Турция, който движи икономиката на южната ни съседка, живеят и работят близо 20 милиона души – население колкото три държави – България, Гърция и Северна Македония.

И докато забележителностите посрещат хиляди гости на града ежедневно, то какви са възможностите за нощен туризъм в огромния град, който не спи? Тук идва Нейно Величество – Кралицата на нощен Босфор. Тази, която ни предлага една вълнуваща разходка между два континента и ни потапя в културата на Турция.

https://www.instagram.com/p/BwG-kJcHFvf/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Днес екипът на BGtourism.BG решава да се впусне в това интересно и непознато пътешествие. Часът е малко след 20 часа и се качваме на истински кораб красавец. Името му е Тосун Паша и е част от компанията QUEEN TOUR, която притежава 5 основни кораба и 7 допълнителни за круизи по Босфора.

Дневните разходки са добре познати на туристите, но нощното приключение е съвсем различно. Емоцията от красивите и архитектурни забележителности по брега и под величествените мостове този път е придружена с изискано тристепенно меню, забавна програма, в която активно участват и гостите на кораба.

Гостите запечатват всеки един момент с телефоните си

Този кораб е за 450 души. Той е дълъг 43 метра, на 3 етажа и е съвсем нов – от началото на април. Тази вечер българи от всички краища на страната – от Варна, Добрич, София, Ямбол, Пловдив, Бургас, Поморие и др. градове, са избрали да си направят един чудесен дълъг уикенд.

На кораба получават топло гостоприемство, вкусна храна, напитки на корем, уникална програма, в която се наслаждават на танците на дервишите, на ориенталски танци, турски постановки, фолклорни танци от различни региони на Турция, атракции, музика с DJ, който предлага букет от съвременни хитове и актуална българска музика.

Близо 3-часов уникален нощен круиз между Европа и Азия, който забавлява всички.
„В момента имаме 35 души, основно от Ямбол. Нашите гости посещават ТОП 10 на атракциите на Истанбул, но преди три години започнахме нощните круизи. От тогава това е най-голямата атракция за нашите туристи вечерно време“, споделя за BGtourism.BG Валя Рангелова от туристическа агенция Валерос Холидей.

На корабата сме с генералния мениджър на круизите QUEEN TOUR Мурат Полат. Млад бизнесмен, който е започнал своята кариера в туристическия бранш като мениджър Продажби в Чираган палас – Кемпински, после трупа опит в Москва, а днес вече е успешен бизнесмен, който е усвоил тънкостите на туристическия бранш в Турция.
„Нашата цел е ние да бъдем най-добрите в предлагането на тази услуга за гостите на Истанбул и да предлагаме запомнящи се разходки по Босфора“, уверено заявява Мурат.

Мурат Полат – генерален мениджър на QUEEN Ortaköy

Той никога не е бил в България, а първото нещо, за което се досеща е певицата Андреа. Иска да посети страната ни най-вече заради Пловдив. „Гостите от България са много ценни и обичаме да посрещаме туристи от нашата съседка“, споделя още домакинът. През своите очи той описва Истанбул с три думи – Босфор, море, топли хора.

За резервации за Нощен Босфор – Невин Чалишкан, която е от Търговище, но от много години живее и работи в Истанбул, където посреща български групи – представител на туристическа агенция HerreZ Turizm, телефон – 00 90 539 369 26 71

Българите напират за Истанбул заради турските сериали (видео)

Сподели публикацията