Добрич. Собственикът на ресторант „Вила ди Полета“ в Добрич Богдан Богдев се включи активно в инициативата “Не яж “боклуци”, яж зеленчуци”, която бе част от програмата на  Фермерския пазар в „Стария Добрич“. В работилницата взеха участие деца от предучилищната група до четвърти клас в Частното основно училище “Мария Монтесори”.

Богдев им показа как да си направят здравословни пица и дюнер, вкусни калинки и гъсеници от зеленчуци.

Шатрите и организацията привлякоха вниманието и на турист от Узбекистан, който поиска да се включи и да покаже как се прави местна салата.

Инициативата бе по повод Деня на революцията в храненето, която се провежда за трета година. Организатор на събитието е фондация “За храната”.  Целта на заниманието бе да се обяснят и демонстрират пред децата вкусни рецепти, които след това те сами приготвят. По този забавен начини те се научават да хапват вкусни и полезни храни.