Slide
Slide

Созопол. Трафик на входа на курортните градчета се наблюдава през последните 24 часа. Мотивът на повечето хора е служебен, отивали по работа. Голяма част от тях са върнати. С таблети полицаите на изградените КПП-та в област Бургас проверят хората дали не нарушават наложена карантина.

Жители на Созопол и други морски населени места по Южното ни Черноморие са обезпокоени, че хотелите не работят, но за Великден прииждат хора от вътрешността на страната, основно от столицата, които наемат имоти под наем с цел туризъм или се връщат с летните си къщи по време на пандемия.

„От вчера виждаме чужди коли, наемат апартаменти или къщи под наем за предстоящия Великден. Явно не са могли да ги спрат на ККП-то в София“, „Времето е хубаво. Притесняваме се, че когато те се разхождат по плажа, могат да пренесат вируса“, „Това са хора, които имат летни имоти или са взели нещо под наем“, коментираха жители на Созопол.

Тихомир Янакиев

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев излезе с изявление чрез личния си профил във фейсбук след обезпокоителни репортажи в национални медии за много сигнали за „разхождащи се чужди хора“ или новодошли туристи от вътрешността на страната в къщи за гости в Созопол и Черноморец.

“По данни на полицията, през КПП-то са преминали около 80 автомобила с хора от вътрешността на страната. Всички са с декларация за имоти в Созопол или Черноморец. Към настоящия момент София е затворена, но не е под карантина. Това не ни позволява да наложим задължителна карантина на тези придошли хора. Карантинизираните лица на територията на Община Созопол към момента са 21. Няма случаи на заразени хора…и дай боже, да си остане така!

Много важно е кой, как спазва противоепидемични мерки- маски, ръкавици, отстояние един от друг…това е и въпрос на лична отговорност – както към себе си, така и към другите.
Относно работата на кризисния щаб в Созопол: Извършени са всички предписани от Националния щаб действия.

Взети са мерки по дезинфекцията на населените места – ръчно и с машини. Там където е необходимо са доставени предпазни материали – маски, ръкавици, дезинфектанти. Благодарение на дарители се закупиха хранителни продукти и се доставят на нуждаещите се. Провежда се превантивен контрол над работещите магазини за спазване на противоепидемичните мерки.

Знам, че винаги може да се препоръча и още неща с оглед осигуряване на нашата безопасност. Моля, всеки който има препоръки, идеи или нужда от нещо във връзка с тази напаст COVID-19, да знае, че може да ми пише на лично или по телефон. Бъдете здрави!, пише кметът на Созопол.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията