България ще участва в международното туристическо изложение в Белград
България ще участва в международното туристическо изложение в Белград
Slide
Slide
Slide
Slide

Белград. Най-голямото международно туристическо изложение в Сърбия ще се проведе от 24 до 27 март. Експото в Белград трябваше да се състои в края на февруари, но бе отложено заради Омикрон.

Слоганът на 43-тото издание на изложението ITF – БЕЛГРАД е “Между планините и моретата”.

Посетителите ще имат възможност да изберат дестинация според желанията си: семейни пътувания, пътувания за млади хора, далечни дестинации и др. От чуждите държави своите възможности ще представят Гърция, Турция, Черна гора, Египет, България, Русия, Северна Македония, Тунис, Румъния, Унгария и Словакия, а за първи път с богати си предложения за почивка ще се представи Малайзия.

Албена посреща пролетта със специални предложения и международни прояви

България ще има информационен щанд, с който ще се опита да привлече повече туристи от съседната държава. На място своите възможности ще се представят Албена тур, Столична община и ТИЦ “Царевград Търнов”.

Изложението е предназначено за масова публика и професионалисти. По време на последното му издание са участвали 900 изложители от 44 страни. Туристическия форум събира близо 70 хиляди посетители и над 12 хиляди бизнес посетители.

Повишават възможностите на туристически компании в България с ваучери за дигитално развитие

Припомняме ви, че министърът на туризма Христо Проданов посочи, че туристите от съседните държави, включително и от Сърбия, са приоритетни и през 2022 г. предвид военните действия в Украйна, които ще доведат до отлив на туристи от тази държава и от Русия. С по-сериозно рекламно присъствие ще се цели привличане на повече гости от страните от Югоизточна Европа.

Сподели публикацията